-->
مدونة الطبخ الجزائري مدونة الطبخ الجزائري
random

جديدنا

random
جاري التحميل ...

طريقة تحضير فطيرة اللحمة المفرومة

 العجينة:
- 2½ كوب دقيق
- مكعب زبدة كبير مقطع شرائح
- ½ ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة كبيرة خل تفاح
- 7 ملعقة كبيرة ميه
الحشو:
- ¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة
- كوب بصل أخضر مقطع لقطع صغيرة
- ¼ كوب جبنة شيدر مبشورة
- ¾ كوب لبن
- كوب كريمة
- زيت زيتون
- 3 بيضة
لعمل العجينة، اخلطي الخل مع الميه وسيبيه على جنب، وبعد كده ضيفي الملح للدقيق، واخلطيه مع الزبدة وضيفي عليهم الميه بالخل، واستمري بالخلط لحد ما تتجانس العجينة، وبعدين افردي العجينة بإيدك، واقسميها نصفين وغلّفيهم بكيس وحطّيهم في الثلاجة لمدة 30 دقيقة.
طلّعي العجينة من الثلاجة وافرديها في طبق فرن، ودخّليها فرن ساخن لمدة من 10 : 15 دقيقة، وبعد كده طلّعي العجينة من الفرن وسيبيها على جنب.
اخلطي البيض مع الكريمة واللبن والزعتر وسيبيهم على جنب، وبعدين افردي نصف كمية اللحمة على العجينة، وبعدين ضيفي نصف كمية الجبنة.
بعد كده ضيفي خليط البيض والكريمة، وبعدين ضيفي باقي كمية اللحمة والجبنة، ودخّلي العجينة مرة تانية في الفرن لمدة من 40 : 45 دقيقة، وبعدين طلّعيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية، وبعدين قدّميها.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة: ممكن تستخدمي النصف التاني من العجينة في مرة تانية.

عن الكاتب

taiba-food

تعليق

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

موقع طيبة الجزائرية مختص في مجال التعليم وإعلانات التوظيف و التكنلوجيا و التقنيات و كل ما يخص الهواتف الذكية و الحواسيب ، و هدفنا هو تطوير وإثراء المحتوى العربي عن طريق دروس و حلقات في قناتنا على اليوتيوب ، كما يسهر على إشراف و سير الموقع أخوكم حسام الدين الذي يحييكم و يشجعكم على الزيارة الدائمة و الإشتراك في موقعنا للتوصل بكل جديد

التسميات







المتابعون

زوار الموقع

جميع الحقوق محفوظة

مدونة الطبخ الجزائري